Από το φθινόπωρο τoυ 2021, η εταιρεία μας ανέλαβε την παραγωγή και εμπορία της ροδοζάχαρης.

Η ιστορία της ροδοζάχαρης

Η ροδοζάχαρη, ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά, αποτελεί παραδοσιακό γλυκό της Αιγιάλειας και παράγεται από την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ για περισσότερα από 100 χρόνια, από ένα μοναδικό είδος τριαντάφυλλου και ζάχαρη.
Η συνταγή της, ωστόσο, παραμένει μυστική, ενώ το 1935 βραβεύτηκε από την Έκθεση Θεσσαλονίκης ως πρωτότυπη συνταγή γλυκού.
Κάθε χρόνο οι μοναχοί φροντίζουν με ευλάβεια την καλλιέργια των τριαντάφυλλων και περιμένουν υπομονετικά τα μπουμπούκια ν’ ανοίξουν τα ροδοπέταλά τους. Όταν τα τριαντάφυλλα είναι έτοιμα τα κόβουν με προσοχή, τα τοποθετούν σε μεγάλα καλάθια και στη συνέχεια αφαιρούν τα ροδοπέταλα. Η συνέχεια της συνταγής είναι μυστική αλλά η τελική γεύση της ροδοζάχαρης μοναδική.


Από το φθινόπωρο του 2021 η εταιρεία μας ήρθε σε συμφωνία με την Ιεαρά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιάλειας για την, κατ' αποκλειστικότητα, παραγωγή και εμπορία της ροδοζάχαρης.

Η συνταγή παρασκευής παραμένει η ίδια και η παραγωγή γίνεται, υπό την επίβλεψη της Ιεράς Μονής, στις μοντέρνες εγκατάσεις της εταιρείας μας.

Είναι όμως αυτονόητο ότι τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει η νομοθεσία. Η εταιρεία μας έχει την πιστοποίηση ΕΛΟΤ EN ISO 22000:2018 για το σύστημα διαχείρισης παραγωγής και εμπορίας.